Aktualności, webinary partnerów

Obrazowanie hiperspektralne: Bezkontaktowe wykrywanie stężenia histaminy za pomocą obrazowania hiperspektralnego

webinar stężenia histaminy - Obrazowanie hiperspektralne: Bezkontaktowe wykrywanie stężenia histaminy za pomocą obrazowania hiperspektralnego
Data
Wtorek,
28 Marca 2023
Czas
18:00 – 19:00 Europe/Warsaw

Zapraszamy do zapisów na bezpłatny webinar na temat bezkontaktowego wykrywania stężenia histaminy w filetach z tuńczyka, przy użyciu systemu skanowania hiperspektralnego Headwall z klasyfikacją widmową perClass Mira.

Badania ryb: WYKRYWANIE HISTAMINY W TUŃCZYKU
Histamina jest naturalnie występującą substancją, która z czasem może gromadzić się w żywności do poziomu toksycznego. Dlatego oznaczanie poziomu histaminy w żywności jest ważnym aspektem jej bezpieczeństwa.

Kiedy spożywane są owoce morza, podwyższony poziom histaminy może powodować zatrucie Scombridae – najczęściej występujące w wyniku spożycia ryb należących do rodziny Scombridae – tuńczyka i makreli, ale także innych, takich jak bluefish, mahi-mahi i inne.

Eksperci z firmy Headwall, pokażą, w jaki sposób można przewidzieć stężenie histaminy ryb w filetach z tuńczyka za pomocą systemu obrazowania hiperspektralnego z oprogramowaniem do analizy perClass Mira w celu przeprowadzenia klasyfikacji spektralnej z modelowaniem regresji.

Powiązane tematy